Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Преюдициалното запитване до Съда на Европейските общности

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Преюдициалното запитване до Съда на Европейските общности

Описание

Правото на Европейския съюз, и по-конкретно европейското съдопроизводство, остава все още сравнително непозната материя за българските юристи. Тя обаче е от изключителна важност за всеки съдия, адвокат и юрисконсулт. От 1 януари 2007 г. във всяко производство пред български съд (а в определени случаи и пред административен орган) може да бъде повдигнат въпрос от правото на ЕС. В тези случаи, които ще стават все по-чести в практиката, българският съд може, а понякога е длъжен, да спре производството и да отправи преюдициално запитване до Съда на ЕО в Люксембург. Преюдициалното производство представлява уникална симбиоза между българския граждански, административен и наказателен процес (що се отнася до първата фаза) и общностното право (във втората фаза), които взаимно се преплитат. Без да се познава добре както българското, така и общностното процесуално право, не е възможно да се разбере и да се приложи правилно преюдициалното производство.
Книгата има ясна практическа насоченост и изследва детайлно и двете фази на преюдициалното производство. Анализирана е богатата практика на Съда на ЕО, а липсата на българска съдебна практика в областта (макар че вече бяха отправени първите преюдициални запитвания от български съдилища) е компенсирана с примери от съдебната практика на останалите страни-членки. Накрая на книгата са поместени практически съвети във връзка с преюдициалното запитване.
Авторът Александър Корнезов е докторант по право на Европейския съюз в БАН и същевременно работи като реферандер в Съда на Европейските общности в Люксембург.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG